Managementgames

Houd uzelf én uw teamleden een spiegel voor om uzelf bewust te maken van veranderingen binnen en buiten de organisatie. Hoe gaat het nu? Hoe kan het anders?

Management- en teamgames maken het functioneren van individuen en groepen inzichtelijk. In de managementgames kunnen deelnemers direct oefenen met alternatieve werkwijzen; individueel of collectief.

U kunt managementgames inzetten als een complexe uitdaging of als ontspannende vergaderbreak. ProTrain past bestaande games aan uw doel en uw bedrijfscultuur aan of ontwikkelt managementgames op maat. Hierdoor zijn managementgames uitermate doeltreffend en zinvol.

Enkele voorbeelden:

 • Arc de Triomphe (volledig outdoor)
  Gewapend met minimale middelen (bamboestokken en elastieken) vervaardigen teams elk een onderdeel van een constructie. Ze hebben een eigen bouwplaats uit het zicht van de andere teams en onderlinge communicatie is alleen mogelijk via de teamcaptains. Als de afstemming en communicatie tussen de bouwteams goed verloopt, verrijst aan het eind op de centrale bouwplaats een gigantisch bouwwerk (8 meter breed en 6 meter hoog) in de vorm van de Arc de Triomphe!
   
 • Building complex structures (indoor)
  Kleine teams ontwerpen en bouwen een product. Met complexe bouwvoorschriften, veel verschillende componenten, veeleisende opdrachtgevers, begrensde budgetten, onbetrouwbare leveranciers, beperkte productietijd en nog veel meer. Welke team behaalt het beste bedrijfsresultaat en waarom?
   
 • Project Flying Eggs (indoor)
  In deze teamgame krijgen verschillende bouwteams de opdracht een nog niet bestaand apparaat te bedenken dat rauwe eieren van drie meter hoogte opvangt, zónder dat ze barsten! Op een veiling bieden de teams op beperkte alledaagse materialen voor de bouw van een prototype. Heeft team spullen van een ander nodig, gooi dan de onderhandelingscharmes in de strijd, want handelen mag! Het team dat het best scoort op functionaliteit, originaliteit en kostenbewustzijn, wint de titel ‘Gouden team’.
   
 • Pipeline management (in- en outdoor)
  Elk team ontwerpt, bouwt, test een eigen pijplijn en laat die in productie gaan. Het succes hangt af van de eisen die het team stelt aan de kwaliteit van de pijplijn en van de onderlinge samenwerking. Creativiteit, technisch inzicht, nauwkeurigheid, afstemming, samenwerken en heldere communicatie spelen een cruciale rol in deze complexe managementgame.
   
 • De teamkar (in- en outdoor)
  Elk team bouwt een eigen teamkar die aan de voorschriften moet voldoen. Bied op wielen, plankjes, balkjes, spijkers, schroeven tijdens een veiling. En weg is weg! Na de ontwikkel- en bouwfase is het tijd om de kar te trekken. We beoordelen de teamprestaties op originaliteit, functionaliteit en efficiency.